comunicat de presa

Prima etapă din eSuperliga are loc la Craiova pe 20 octombrie, înaintea meciului Universitatea Craiova – Botoșani din campionatul intern de fotbal

Suporterii celor două echipe și pasionații de gaming sunt așteptați la Sala Polivalentă pentru competiții de EA SPORTS FC™25 cu premii și meet & greet-uri cu streameri populari

București, 16 octombrie – eSuperliga, cea mai importantă competiție de fotbal virtual din România, dă startul primului sezon pe 20 octombrie la Craiova. Prima etapă din competiția de esports va avea loc la Sala Polivalentă din Craiova, înaintea meciului din campionat între Universitatea Craiova și FC Botoșani.

După turneele ce au avut ca rol stabilirea celor mai buni jucători de EA SPORTS FC 25, cluburile din campionatul intern i-au ales pe cei care îi vor reprezenta în eSuperliga în sezonul 2024-2025. Cei 16 jucători aleși vor juca pentru cluburi în 15 etape ce vor avea loc live de pe stadioanele echipelor din Superliga, în același timp cu meciurile oficiale din campionat. eSuperliga este prima ligă de esports afiliată oficial SuperLigii de fotbal a României, cu premii și bonusuri de 130.000 de euro. (40.000 de euro pentru Sezonul Regulat, 20.000 de euro pentru eSupercupa și un cuantum de 70.000 de euro pentru bonusuri).

Etapa a 13-a din Superliga propune meciuri tari precum Dinamo București – FCSB, Universitatea Cluj – Oțelul Galați sau FC Rapid 1923 – Farul Constanța, iar echipele din campionatul intern se vor duela în prima etapă din eSuperliga pe PlayStation 5 la Sala Polivalentă avându-i în prim-plan pe jucătorii de esports legitimați ai cluburilor. Fiecare meci va dura 20 minute, cu pauză de 5 minute.

Meciurile primei etape vor începe de la ora 10:30 și se vor disputa între:

  • CFR CLUJ (Adrian Lapoși) vs Gloria Buzău (Andrei Pițigoi)
  • Unirea Slobozia (Robert Dumitru) vs Sepsi OSK (Valentin Bîrleanu)
  • FC Farul Constanța (Andrei Hauca) vs Poli Iași (Robert Buculeanu)
  • Universitatea Craiova (Razvan Puiu)  vs FC Botoșani (Mircea Catrina)
  • FCSB (Emil Constantinescu) vs Dinamo București (Valentin Ilie)
  • Universitatea Cluj (Alexandru Bucur) vs Petrolul Ploiești (Alexandru Țenescu)

Meciurile FC Rapid 1923 (Alexandru Moisii) vs AFC Hermannstadt (Andrei Anghelina) și Oțelul Galați (Daniel Constantinescu) vs UTA Arad (Cosmin Vedeanu) se vor disputa în următoarele etape.

“Prima etapă eSuperliga începe cu un meci puternic, chiar la noi acasă, iar asta nu poate decât să ne facă mândri! Sperăm că parcursul în întreaga competiție va fi unul favorabil nouă și până la finalul tuturor etapelor să arătăm cât de valoroși suntem, ca echipă, atât pe terenul de fotbal cât și în fața consolelor.”, a declarat Sabin Hera, Marketing Manager la Universitatea Craiova.

Susținătorii echipelor vor putea urmări live meciurile din competiție și vor putea să-și susțină favoriții, intrarea la eveniment fiind liberă. În paralel cu meciurile din eSuperliga, iubitorii jocului EA SPORTS FC 25 vor putea concura în cadrul unor activități dedicate publicului ce pun la bătaie premii totale de 500 euro pentru cei mai buni jucători: câștigătorul pleacă acasă cu 350 de euro, iar ocupantul locului 2 îi revine suma de 150 euro.

“Sunt bucuros să iau parte la astfel de competiție chiar acasă, în țara mea. Este o oportunitate extraordinară pentru noi toți, cei care ne jucăm la nivel profesionist și visăm să ajungem mai departe în competițiile internaționale.”, a menționat Răzvan Puiu, unul dintre cei mai performanți jucători de EA SPORTS FC 25 din România, ce are un palmares remarcabil la nivel național și internațional.

În plus, unii din cei mai populari streameri de gaming din țară vor fi prezenți la Sala Polivalentă din Craiova pentru a se întâlni cu fanii lor. xSlayder, Imogen, Andreas și Mădălin Șerban, creatori de conținut care adună zeci de mii de oameni pe live-urile lor de pe YouTube, vor lua parte la sesiuni de meet & greet, în cadrul cărora urmăritorii lor vor avea ocazia să se pozeze alături de ei.

“eSuperliga este un proiect necesar şi aşteptat de noi. Va completa produsul Superliga si va oferi cluburilor posibilitatea de se conecta cu scena de esports și de a dialoga cu un public tânăr și extrem de dinamic, pe care FC Universitatea Cluj și-l dorește cât mai aproape de echipă. Aștept cu interes primele meciuri, sunt sigur că vor oferi publicului doza necesară de entertainment și emoție.”, a declarat Mihai Moga, Brand Manager FC Universitatea Cluj.

Primul sezon al eSuperligii se încheie în primăvara anului 2025, atunci când câștigătorul sezonului va fi încoronat campion al eSuperligii, premiile totale ale competiției, de 130.000 de euro, fiind distribuite tuturor celor care au luat parte la competiție în funcție de poziția finală din clasament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *