Uncategorized

Combina activitatile outdoor cu cele indoor pentru rezultate maxime

Pentru multi, termenul de team building inca nu spune prea multe. Acesta a intrat in tara noastra o data cu firmele mari care doreau sa isi formeze echipele, sa descopere calitatile angajatilor si sa ii evalueze pe acestia intr-un cadru mai diferit decat cel de la birou.

Unii considera ca team building-ul este doar un alt prilej de a pierde vremea impreuna, dar intr-un spatiu diferit de cel al biroului, la munte sau la mare de exemplu.

Adevarul este insa, ca daca vorba conform careia oamenii pot fi descoperiti cu adevarat doar in situatii limita are un temei, un team building poate fi plin de surprize.

In cele ce urmeaza, propun sa vedem ce inseamna un team building atat pentru angajator, cat si pentru angajati si nu in ultimul rand care este scopul si beneficiile acestuia.

Pentru angajator, team building-ul este un proces de dezvoltare si motivare a intregului grup. Finalul unei asemenea activitati trebuie sa aduca implinirea cu succes a telurilor comune si inchegarea mai puternica a echipei. Tot mai multi angajatori constientizeaza importanta unei echipe sudate, care lucreaza cu placere si este formata din oameni implicati si responsabili.

Pentru angajati, team building-ul inseamna timp de calitate petrecut alaturi de colegi. Activitati de echipa ce presupun cooperare, strategie, creativitate, comunicare, depasirea propriilor limite si nu in ultimul rand distractie.

Team building-ul reprezinta o iesire, altundeva decat in cadrul profesional, impreuna cu echipa cu care lucrezi zi de zi. Scopul precis al unui team building este ca angajatii sa se cunoasca mai bine pe ei insisi si pe colegi, sa-si dezvolte abilitatile necesare lucrului in echipa, sa gaseasca cea mai buna cale de comunicare sii cooperare cu colegi, toate astea intr-o atmosfera placuta si relaxanta.

Majoritatea team building-urilor sunt construite din doua elemente diferite: activitatile outdoor, in aer liber si activitatile indoor, desfasurate poate chiar la birou.

Activitatile in aer liber, sunt reprezentate de diverse jocuri ce urmaresc atat evolutia fiecarei persoane in parte cat si evolutia intregului grup. De la paintball, la catarare, tiroliana, orientare sau offroad, toate aceste jocuri solicita din parte persoanelor implicate multa atentie, spirit de echipa, curaj, responsabilitate, capacitatea de a comunica si de a lucra impreuna.

Activitatile indoor, sunt organizate in general la birou sau intr-o sala de conferinte, acolo unde participantii sunt rugati sa reactioneze la diferite situatii imaginare. Rezultatele vor fi apoi evaluate pe baza unor criterii sociologice si psihologice destul de stricte si cumulate cu rezultatele obtinute la activitatile desfasurate in aer liber.

La sfarsitul team building-ului firma va avea o radiografie completa a echipei ca un intreg si a fiecarui individ in parte. Cu ajutorul acestor rezultate, angajatorii vor putea face echipele si vor putea imparti atributiile in asa fel incat fiecare sa faca activitatea la care se pricepe mai bine, sa lucreze cu persoanele cu care are o chimie buna si nu in ultimul rand sa faca parte dintr-o echipa productiva.

Pentru a avea un team building de succes, apeleza la o firma specializata, cum sunt cei de la Vertical Adventure. Acestia vor stii perfect ce, unde si cum trebuie facut pentru a avea o echipa prospera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *