Uncategorized

Asociația Zi de Bine amenajează în Câmpulung un parc cu aproape 100 de arbori și plante ornamentale, în cadrul proiectului „Plantați în amintire”

București, 4 octombrie 2024: Asociația Zi de Bine exinde proiectul „Plantați în amintire” și amenajează în Câmpulung primul parc de amintiri, în memoria persoanelor dragi, trecute în neființă. Parcul va fi amplasat pe strada Emil Gârleanu din Câmpulung și se va întinde pe o suprafață de aproximativ 2000 mp, pe care se vor planta aproape 100 de arbori si plante ornamentale și tot atâtea povești nemuritoare. 

Astfel, Asociația Zi de Bine îi invită pe cei care au pierdut pe cineva drag, să planteze un copac în memoria unei persoane iubite. Fiecare copac plantat va avea atașat un cod QR care va duce către o poveste de viață.

Prin intermediul acestui proiect, ne dorim să aducem alinare în comunitate, oferind un spațiu dedicat celor care ne-au părăsit, dar au lăsat o amprentă vie în inimile celor rămași. Fiecare copac plantat devine o amintire vie, un simbol al iubirii și recunoștinței față de cei care ne-au marcat existența. Fiecare arbore va avea atașat un cod QR, oferind acces la povestea de viață a celui comemorat, transformând astfel parcul într-un loc al reflecției, comemorării și celebrării vieții. Avem incredere că acest parc al amintirilor va deveni o oază de liniște și conexiune, un loc unde durerea pierderii este transformată în speranță și înțelegere”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.” au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei Câmpulung și susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și Leroy Merlin.

Câmpulung a fost mereu un oraș al istoriei și al legăturilor profunde dintre oameni. Prin acest proiect al Asociației Zi de Bine, orașul nostru nu doar că devine mai verde, dar câștigă și un spațiu dedicat recunoștinței și amintirilor, unde cei care au pierdut pe cineva drag își pot găsi liniștea și pot celebra viețile celor plecați. Ne bucurăm să susținem un proiect care îmbină nevoia de a ne aminti de cei care au fost parte din viețile noastre cu dorința de a lăsa o moștenire verde generațiilor viitoare.” a declarat Elena Lasconi, Primarul orașului Campulung.

Cei care doresc să se alăture proiectului „Plantați în amintire” și să dedice un copac în memoria celor dragi pot găsi AICI toate detaliile și pașii necesari pentru a rezerva un copac.

Proiectul a fost demarat în anul 2022, iar până în prezent au fost amenajate 6 astfel de parcuri, în Lugoj, Oradea,  Brașov,  Constanța, București și Târgu-Mureș.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *