comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESĂ 23.07.2024

Sudul Litoralului Românesc: Plaje lărgite pentru o vacanță perfectă pentru familii și copii Plajele din Sudul Litoralului au fost recent extinse, transformându-se astfel într-una dintre cele mai atractive destinații pentru familii și copii. Cu o lățime optimă de 100 de metri, aceste plaje oferă un spațiu generos și confortabil pentru toți vizitatorii. Nisipul fin și intrarea lină în apă creează condițiile perfecte pentru o vacanță relaxantă și sigură, unde atât copiii, cât și părinții se pot bucura de timpul petrecut la mare. Extinderea plajelor nu doar că îmbunătățește experiența de vacanță, dar contribuie și la siguranța și confortul tuturor turiștilor. Familiile pot acum să se relaxeze fără griji, având la dispoziție o plajă amenajată la cele mai înalte standarde. Această inițiativă face din Sudul Litoralului o destinație de top, ideală pentru cei care caută un loc liniștit și plăcut pentru vacanța de vară.  În ciuda  numeroaselor critici venite din partea formatorilor de opinie și liderilor de asociații referitoare la litoralul românesc și la lucrările de lărgire a plajelor, Federația Patronatelor din Turismul Românsc a susținut, alături de membrii săi din zona de sud a litoralului, continuarea lucrârilor chiar dacă acestea s-au desfașurat după începerea sezonului estival și iată că acestea au fost finalizate cu success înainte de vârful sezonului. În ciuda numeroaselor critici venite din partea formatorilor de opinie și liderilor de asociații referitoare la litoralul românesc și la lucrările de lărgire a plajelor, Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și membrii săi din zona de sud a litoralului au susținut ferm continuarea acestora. Chiar dacă lucrările s-au desfășurat după începerea sezonului estival, acestea au fost finalizate cu succes înainte de vârful sezonului, oferind astfel condiții îmbunătățite pentru turiști. În aceste condiții, FPTR anunță cu satisfacție că anul viitor toți hotelierii care dețin plaje vor oferi aceste servicii gratuite turiștilor cazați. Aceasta este o măsură menită să îmbunătățească experiența turistică pe litoralul românesc și să sprijine dezvoltarea turismului în zonă. În ultimii doi ani, FPTR a propus, în urma discuțiilor cu organizațiile patronale de pe litoral și cu Organizația de Management al Destinației (OMD) Mangalia, modificarea legislației privind exploatarea plajelor. Aceste propuneri au fost adresate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, precum și Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, cu scopul de a contribui efectiv la relansarea turismului. Principalele modificări propuse au inclus: Stabilirea unui moment T0 și eliminarea criteriilor de participare la licitații privind exploatarea plajelor, criterii care favorizează firmele intermediare. Repartizarea sectoarelor de plajă de pe litoral către structurile de primire turistică din unitățile administrative teritoriale (UAT-uri) respective, cu obligativitatea de a asigura șezlonguri gratuite turiștilor cazați și de a oferi 30% din suprafață gratuit populației. Preluarea și administrarea restului suprafețelor de plajă de către UAT-uri, pe baza unor criterii stabilite, fără a obține profit. Din păcate, conducerea celor două ministere implicate a considerat aceste propuneri ca fiind inaplicabile. FPTR continuă să fie dedicată găsirii de soluții eficiente și realiste pentru îmbunătățirea infrastructurii turistice și a legislației care reglementează exploatarea plajelor, în scopul de a stimula dezvoltarea durabilă a turismului pe litoralul românesc. Federația Patronatelor din Turismul Românesc rămâne angajată în dialogul constructiv cu toate părțile implicate și va continua să lucreze pentru a asigura cele mai bune condiții pentru turiști și pentru dezvoltarea durabilă a turismului în România. “Cele mai multe sectoare de plajă din Neptun și Jupiter sunt deja deschise, iar în câteva zile va fi finalizată și plaja de la Cap Aurora. Este remarcabil faptul că România a câștigat sectoare noi de plajă, chiar dacă acum o lună părea că lucrările nu vor fi finalizate în acest an. Acum, în plin sezon, ne bucurăm de cele mai noi și frumoase plaje românești. Turiștii beneficiază de nisip fin, zone de îmbăiere optime și beach baruri moderne. Din primele zile de la deschidere, plajele au fost 100% ocupate, iar impresiile turiștilor sunt pozitive. Nisipul adus în cadrul procesului de înnisipare este fin și oferă un confort sporit pentru toți turiștii, în special pentru copii. Intrarea lină în apă este ideală pentru familii, oferindu-le siguranța necesară pentru a se bucura de mare fără griji.” a declarat Dr Ing Dragos Raducan, Președintele FPTR. Extinderea plajelor din Sudul Litoralului va avea un impact semnificativ asupra zonei, transformând această regiune într-o destinație de top, excelentă pentru familii care caută o experiență de vacanță de calitate. Aceste noi amenajări au creat un mediu ideal pentru relaxare și distracție, oferind spații ample și facilități moderne. Vă invităm să explorați aceste plaje refacute și să vă bucurați de o vacanță deosebită, într-un cadru pitoresc și confortabil, pe malul românesc al Mării Negre. Biroul Executiv Federația Patronatelor din Turismul Românesc