articol comunicat de presa

Honeywell și Universitatea Politehnica din București inaugurează un nou laborator universitar, în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare

  • Noul laborator, denumit “Honeywell Sisteme de Control Avansat”,funcționează în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare și este cel de-al șaselea deschis de companie în România, până în prezent
  • Noul laborator va putea fi utilizat de peste 400 de studenți, în fiecare an

 

 

București, România, 9 iunie 2022  Honeywell și Universitatea Politehnica din București au inaugurat astăzi un laborator, complet echipat cu soluții de automatizare de ultimă generație, care utilizează cele mai noi tehnologii dezvoltate de companie. Noul laborator universitar – Honeywell Sisteme de Control Avansat  va funcționa în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, iar prin intermediul său studenții vor avea acces la cele mai noi soluții software utilizate de companii din întreaga lume.

Laboratorul va putea fi utilizat de peste 400 de studenți în fiecare an, care vor învăța astfel să lucreze cu software-uri de ultimă  generație dezvoltate de companie și, în același timp, să testeze aceste soluții. Astfel, studenții vor avea ocazia să pună în practică cunoștințele tehnice dobândite în timpul cursurilor și să se pregătească pentru o carieră în domeniu, în timp ce se familiarizează cu aceleași tehnologii utilizate și de inginerii Honeywell în cadrul proiectelor de automatizare de procese.

foto 2

„La Honeywell, ne angajăm să investim constant pentru a descoperi noi modalități prin intermediul cărora viitorii ingineri și specialiștii în IT să poată așeza baze cât mai solide pentru carierele lor. Suntem mândri să extindem acest angajament în România, prin parteneriatul pe care îl derulăm împreună cu Universitatea Politehnica din București, deschizând un nou laborator care le poate oferi studenților posibilitatea de a-și dezvolta competențele practice în domeniul tehnologiilor inovatoare, care au potențialul de a schimba în bine lumea noastră”, a declarat Mihai Brana, Managing Director Honeywell România.

Laboratorul este echipat cu o serie de servere și sisteme de control, care sunt gândite să faciliteze dezvoltarea de soluții tehnologice destinate industriilor. Acest sistem este gândit pentru a facilita dezvoltarea, simularea și testarea de strategii de control de proces, împreună cu interfața om-mașină dezvoltată în programele proprietare Honeywell. Sistemul are aplicabilitate la nivelul unei arii largi de industrii, precum: Industria de Petrol și Gaze, Industria Chimică și Industria Petrochimică, Industria Farmaceutică, Energie, Energie Regenerabilă, Industria Producătoare de Hârtie și Celuloză și multe altele.

foto 1

Mai exact, în cadrul noului laborator, studenții vor putea lucra cu două servere redundante pe care rulează sistemul Experion Process Knowledge System (PKS) de la Honeywell, cu șase stații (conectate la servere), precum și cu șase controllere Control Edge (PLC – Programmable Logic Controller). Acesta face parte din familia de controllere Honeywell Control Edge și este cel mai nou și mai complex PLC dezvoltat de companie până în prezent.

Studenții vor putea, de asemenea, să acceseze un sistem simulat de DCS (Distributed Control System) – C300 (cel mai puternic controller de DCS din gama Honeywell). Una dintre principalele caracteristici ale acestuia este flexibilitatea, putând fi integrat cu multiple alte sisteme de automatizare, de la diverși furnizori. Astfel, sistemul simulat de DCS le oferă studenților posibilitatea să construiască și să testeze diferite aplicații și sisteme.

Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnica din București, a declarat: „România are o industrie IT în continuă creștere, iar o parte importantă a obiectivului nostru, ca universitate, este să furnizăm specialiști înalt calificați care să poată sprijini dezvoltarea acestei industrii. Laboratorul pe care îl inaugurăm alături de Honeywell va ajuta un număr mare de studenți să se familiarizeze cu cele mai noi tehnologii utilizate în domeniul automatizărilor de procese. Laboratorul va oferi tinerilor o experiență care în mod cert le va crește oportunitățile de carieră. În acest context, parteneriatul solid dintre Universitatea Politehnica din București și Honeywell are ca obiectiv formarea profesioniștilor de mâine în domeniul IT”.

 

Acesta este cel de-al șaselea laborator universitar inaugurat de Honeywell, în cadrul universităților din România, și pune în lumină impactul pozitiv al colaborării continue dintre companie și comunitatea academică de pe plan local. Până în prezent, Honeywell a deschis trei laboratoare universitare în cadrul Universității Politehnice din București și alte trei în cadrul Universității Tehnice de Construcţii Bucureşti, Universității Politehnice din Timișoara și Universității de Petrol și Gaze din Ploiești.

Investițiile în dotarea cu soluții de ultimă generație a laboratoarelor universitare din țară sunt parte a Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială derulat de companie. Această inițiativă a fost lansată în România, în urmă cu peste cinci ani, pentru a contribui la dezvoltarea noilor generații de profesioniști din România.

Unul dintre angajamentele asumate de Honeywell la nivel global este acela de a se implica permanent în consolidarea educaţiei în domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) din țările în care compania este prezentă. În baza acestui obiectiv, în România, compania oferă resursele și cadrul practic de care profesorii şi studenţii au nevoie în procesul de predare, studiu și practică pentru îmbunătăţirea abilităţilor tehnice.

Despre Honeywell

Compania Honeywell (www.honeywell.com) furnizează soluții specifice industriilor, printre care se numără: produse și servicii aerospațiale, tehnologii de control pentru clădiri și spații industriale, precum și materiale avansate. Tehnologiile companiei ajută aparatele de zbor, clădirile, unitățile de producție, distribuitorii și angajații să devină mai conectați, contribuind la o lume mai inteligentă, mai sigură și sustenabilă.

Despre Honeywell Hometown Solutions

Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială al Honeywell, se concentrează pe trei zone de o importanță deosebită: Educație în Știință și Matematică, Siguranța și Securitatea Familiei, Conservare și Ajutor Umanitar. Împreună cu instituții publice și organizații non-profit, Honeywell a creat programe relevante pentru sprijinirea comunităților pe care le deservește. Pentru mai multe informații, vizitați https://www.honeywell.com/en-us/company/our-communities.

Despre Honeywell România

Înființată în plan local în 1997, Honeywell activează în România prin patru companii, inclusiv unități de producție situate în București și Lugoj, cu peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor. Pentru detalii despre Honeywell România, vizitați https://www.honeywell.com/en-us/global/en-ro.

 

Despre Universitatea Politehnica din București

Universitatea Politehnica din București este cea mai mare universitate cu profil tehnic din țară și singura universitate membră CESAER din România.

Tradiția instituției, acumulată în cei 200 de ani prin eforturile unora dintre cei mai mari dascăli ai neamului, dar și ale generațiilor de studenți, nu reprezintă însă singurul argument convingător. Astăzi, Universitatea Politehnica din București cunoaște un continuu proces de modernizare, aflându-se într-un permanent dialog cu mari universități din lume.

Misiunea Universității Politehnica din București a fost gândită ca o îmbinare de educație, cercetare și inovație, fapt ce reprezintă cheia către o societate și o economie a cunoașterii. Crearea cunoașterii în primul rând prin cercetare științifică, răspândirea ei prin educație și instruire profesională, diseminarea ei prin tehnologia informației și utilizarea inovației tehnologice, sunt elemente care definesc distinctivitatea universității.

 

Despre Facultatea de Automatică și Calculatoare

Înfiinţată în anul 1967, Facultatea de Automatică şi Calculatoare are ca misiune realizarea unui mediu de excelență pentru educație, cercetare şi inovare, factori cheie în dezvoltarea economiei bazate pe cunoaştere. În particular, misiunea Facultăţii de Automatică și Calculatoare este aceea de a facilita cercetarea ştiinţifică de nivel înalt, de a împărtăşi cunoaştere prin educație în domeniul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei şi în domeniul Ingineria Sistemelor, şi de a oferi studenţilor şi cadrelor didactice din facultate un mediu profesional și social stimulativ, de elită.

Facultatea de Automatică și Calculatoare pregăteşte ingineri specialiști în domeniile Ingineria Sistemelor și Calculatoare și Tehnologia Informaţiei pe baza unor programe de studii moderne, în care aspectele teoretice sunt îmbinate cu excelenţa aplicativă. Studenţii facultăţii beneficiază de un mediu de învăţământ competitiv care stimulează creativitatea, iniţiativa ştiinţifică şi tehnică, dezvoltarea personală şi implicarea activă a viitorilor specialişti în construirea unei societăţi moderne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *